Martin i farta med fløyta

Tekst og foto: Bård Kiste

Når Martin Berge Pedersen (33) gjorde opp status etter endt sesong 2019, kunne han se tilbake på en aktiv og lang sesong som fotballdommer for Siljan IL.

Første kamp ble dømt i gang så tidlig som 13. februar i fjor vinter, og sesongen ble blåst av i september, noe tidligere enn normalt på grunn av en liten skade. I løpet av sesongen dømte han 49 seriekamper, noen treningskamper for Siljan G16 på vinteren og cup for 11- åringene i Siljan i høst. Ved vanlige seniorkamper er det krav til en hoveddommer og to assistentdommere (linjedommere)

– Jeg liker meg aller best i rollen som hoveddommer, for da kommer jeg nærmest der det skjer noe i kampene og kan bidra til å gjøre en best mulig kamp. Det er spesielt viktig for meg å ha god og hensiktsmessig kommunikasjon med spillerne i kamp. I 2019 dømte jeg 4. og 5. divisjon for herrer, 1. og 2. divisjon for damer og i interkretsligaen for gutter 19 år og alle kampene er spilt i Telemark. Årets høydepunkt var lokaloppgjøret mellom Urædd og Odd 3 i 4. divisjon. Når det nærmer seg serieavslutning preges kampene ofte av mer engasjement og følelser, enten det gjelder tabelltopp og opprykk eller kampen om nedrykk, sier Martin.

– Det stilles krav til å være dommer på dette nivået, jeg må gjennom både teoretiske og fysiske tester. Sistnevnte innebærer løpstest både før vår og høstsesong. I tillegg har vi flere dommersamlinger gjennom vinteren, hvor vi har fokus på læring og utvikling, og som del av dette går vi gjennom ulike situasjoner på video.

Martin synes det er givende å være fotballdommer av flere grunner. Først og fremst ønsker han å bidra til at spillerne får en best mulig rettferdig kamp. I tillegg holder han seg i god fysisk form og er en del av fotballmiljøet.

Siljan IL takker Martin for at han representerer Siljan IL som kretsdommer og ønsker han lykke til med årets sesong!

 

Check Also

Info fra Siljan IL, juni 2020

REV3 Info Siljan IL juni 2020 Hei, Vedlagt finner du info fra Siljan IL (trykk ...