Siljan-fotballen i nye farger

SIL drakter i Kongo SIL drakter bredde

Etter at våre fotballag i alle år har hatt hvite drakter med tilhørende røde strømper og rød shorts har de nå blitt historie, og det røde er nå byttet ut med blått – Siljans farger.

Bakgrunnen for at Siljans fotballag i alle år har hatt hvitt og rødt var at seniorfotballen startet opp med røde shortser i sin tid tilbake på slutten av 1940- og begynnelsen av 1950-tallet. På 1970-tallet søkte så klubben om å skifte farge til klubbens farger, blått og hvitt. Fargekombinasjonen hvit drakt med blå shorts og strømper var det derimot mange klubber i distriktet som hadde, og dermed fikk Siljan IL avslag fra fotballkretsen den gang. Siden har klubben spilt i rødt og hvitt, men har blant annet stort sett hatt blå treningsdresser, samt blant annet at skigruppa har hatt klubbens blå farge i treningsdressene.

I anledning årets 90-årsjubileum for Siljan IL vedtok fotballstyret og hovedstyret i Siljan IL sist høst at vi ønsket tilbake til klubbens farger, og en søknad ble sendt Telemark Fotballkrets og Norges Fotballforbund. Denne ble godkjent, og nå har både G16 og J16 spilt kamp i de nye og historiske draktene.

Fargekombinasjonen var litt uvandt for de fleste umiddelbart – men nå er Siljan-fotballen i klubbens opprinnelige farger!

De gamle draktene våre har blant annet blitt gitt bort til Midtbygda skoles prosjekt SIS (Skoler i samarbeid), som er et samarbeid mellom ti skoler i Grenland og 14 skoler i Kongo-Brazzaville. I tillegg har Toppidrettsgymnaset i Telemark et samarbeidsprosjekt i Afrika, hvor vi også har sendt noen drakter – og draktene ble tatt imot med stor glede.

Check Also

Velkommen til Idrettens dag! Torsdag 31. august i Siljan Idrettspark

Siljan Idrettsråd ønsker store og små velkommen til Siljan Idrettspark torsdag 31. august. Vi har …